Loading...
Loading...
Success!
Error!

Crearea planului de tratament stomatologic

Planul de tratament stomatologic este un document esențial care prezintă diagnosticul și tratamentul recomandat pentru un pacient. Acesta este elaborat de medicul dentist, pe baza unei examinări clinice și a investigațiilor radiologice.

Un plan de tratament bine realizat este important pentru mai multe motive:

  • Asigură o comunicare eficientă între pacient și medic. Pacientul înțelege mai bine ce proceduri are nevoie să efectueze și care sunt beneficiile acestora.
  • Ajută la stabilirea unor obiective realiste și la planificarea tratamentului în mod eficient.
  • Oferă o estimare a costurilor tratamentului.

În acest ghid, vă vom prezenta etapele procesului de creare a unui plan de tratament în softul stomatologic.

https://www.youtube.com/watch?v=hbUAK69zC04

Crearea planului de tratament in softul stomatologic

Accesati modulul Tratament, apoi selectati pacientul cu ajutorul butonului de căutare din dreapta sus a ecranului. Iar apoi, creati un plan nou prin click pe butonul "+" .

Situația inițială : Statusul dentar

  • Adaugare fotografii și radiografii: În partea stângă a ecranului, se pot adăuga fotografiile sau radiografiile de referință. Acestea sunt utile pentru a identifica mai ușor problemele dentare ale pacientului, atunci cand le veți marca pe grafic.
  • Graficul dentar: Activați editarea graficului, iar mai apoi faceți click pe dintele/dinții pe care doriti să-i marcați și selectați problema dentară din meniul care apare. Graficul va fi actualizat pentru a reflecta problema dentară marcată.

Odată ce ați finalizat toate modificările pentru statusul dentar, faceți clic pe butonul "Salvați" pentru a salva această etapă, înainte de a continua cu adăugarea primei etape a planului de tratament.

Etapizarea planului de tratament

Planul de tratament poate fi etapizat, ceea ce permite medicilor să împartă tratamentul în mai multe etape, fiecare cu propriile obiective și costuri. Acest lucru poate fi util pentru a simplifica comunicarea cu pacienții și pentru a oferi o viziune mai clară asupra tratamentului.

Pentru a adăuga o etapă nouă la planul de tratament, faceți clic pe butonul „Adaugati etapă”.

Crearea de variante

Se pot crea mai multe variante pentru fiecare etapă, ceea ce oferă medicilor mai multă flexibilitate în planificarea tratamentului. Acest lucru poate fi util în cazul în care există mai multe opțiuni de tratament posibile sau dacă pacientul dorește să compare diferite variante.

Pentru a crea o variantă nouă, faceți clic pe butonul „Adaugati variantă noua”.

Stabilirea echipei de caz

Se poate stabili echipa de caz pentru fiecare etapă, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea coordonării între diferiții profesioniști implicați în tratament.

Optimizări de performanță

Softul stomatologic a fost optimizat pentru a îmbunătăți performanța planului de tratament. Acest lucru face ca planul să poata fi intocmit mai rapid și mai ușor de prezentat pacientului.