Loading...
Loading...
Success!
Error!

Modernizarea cabinetului stomatologic: De la documente pe hârtie la soluții digitale

Despre digitalizare s-a vorbit mult în ultimii ani, însă mulți medici stomatologi se tem să facă acest pas din cauza complexității procesului și a impactului asupra rutinei lor zilnice. Cu toate acestea, cabinetele care au facut pasul către digitalizare, au observat o îmbunătățire semnificativă a eficienței, reducerea costurilor și creșterea satisfacției pacienților. Acest lucru este extrem de important având în vedere că majoritatea pacienților care caută servicii medicale și stomatologice sunt obișnuiți să folosească tehnologia și așteaptă ca furnizorii lor de servicii medicale să fie la fel de tehnologizați ca ei. Prin urmare, este important pentru un cabinet stomatologic să se adapteze noilor cerințe ale pieței și să implementeze soluții digitale.

Evaluați procesele existente

Trecerea la un cabinet stomatologic fără documente pe hârtie nu este un eveniment singular, ci o serie de mici schimbări graduale. Evaluați procesele de lucru existente și identificați-le pe cele care pot fi automatizate sau digitalizate. Gândiți-vă la modul în care gestionați programările, creați planuri de tratament și urmăriți stocul de produse. Luați în considerare alegerea unui soft stomatologic în cloud, modular, care se poate adapta în funcție de nevoile cabinetului dvs.

Fiți realiști în privința timpului necesar

Digitalizarea unui cabinet nu este un eveniment care se poate realiza instant. Luați-o pas cu pas, astfel încât să nu vă suprasolicitați pe dvs. sau pe angajații dvs. Stabiliți un termen realist care va permite tuturor sa se adapteze la noile procese și să învețe noua tehnologie.

Schimbările mici pot avea un impact mare

De exemplu, un pad electronic de semnături, care costa cca 300 de dolari, poate fi utilizat pentru ca pacientul să poată semna digital formularele. Acest lucru ar economisi timpul personalului de la recepție, care altfel ar trebui sa printeze un document, să-l semneze pacientul, și apoi să scaneze și să salveze formularul.

Alegeți un software bazat pe cloud

Un beneficiu important oferit de utilizarea unui soft stomatologic în cloud este faptul că puteți accesa datele clinicii de oriunde. Aceasta înseamnă că personalul clinicii poate accesa datele de la distanță, chiar si de pe telefon. Este important să aveți în vedere beneficiile pe termen lung: eficientizarea activităților zilnice, reducerea costurilor și satisfacția crescută a pacienților și a personalului.